מועצת הצמחים

מתכונים

בטטות בסירופ עם זנגביל ולימון

1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתחילות להתרכך. מקפידים לא לבשל יותר מדי. מסננים, מצננים וקולפים.
2. בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, מקל הקינמון והזנגביל ומערבבים עד שהסוכר נמס כולו. מנמיכים את האש, מוסיפים את הבטטות ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה עד שהבטטות נראות מבריקות.
3. מצננים. מוסיפים את מיץ הלימון ומכניסים למקרר בכלי מכוסה. מגישים קר עם קליפת לימון מגוררת מעל.
בטטות בסירופ עם זנגביל ולימון בטטות בסירופ עם זנגביל ולימון
12 בטטות קטנות מאוד
6 כוסות מים
3 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
2 כפיות זנגביל טרי מגורר
מיץ מלימון אחד
קליפת לימון מגוררת