מועצת הצמחים

מתכונים

ויניגרט אבטיח על סלט שעועית ואפרסק

1. מרסקים במעבד מזון את קוביות האבטיח עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את שאר חומרי הויניגרט ומערבבים היטב.
2. פורסים את האפרסקים לעיגולים ומניחים בצלחת הגשה.
3. מצננים את השעועית המבושלת במי קרח למשך מספר דקות. מסננים ומוסיפים לסלט.
4. יוצקים את רוטב הויניגרט על הסלט, מפזרים את השקדים מעל ומגישים.
ויניגרט אבטיח על סלט שעועית ואפרסק ויניגרט אבטיח על סלט שעועית ואפרסק

(4 מנות)
5 אפרסקים מקולפים
200 גרם שעועית טריה, שבושלה במים במשך כעשר דקות
150 גרם שקדים פרוסים קלויים

לרוטב הויניגרט:
2 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
מיץ מלימון אחד
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות שמן
מלח
פלפל