מועצת הצמחים

מתכונים

כדורי פולנטה ממולאים ברוטב אבטיח

1.מבשלים את הפולנטה לפי ההוראות שעל האריזה .
מסירים מהאש, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים היטב.
מצננים בטמפרטורת החדר.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את השום ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בכמון, במלח ובפלפל ומערבבים. מנמיכים
את האש ומבשלים כ- 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים
בטמפרטורת החדר.
3.מוסיפים לפולנטה ביצה ומערבבים היטב. טובלים את
הידיים בקערה מלאה במי ברז. לוקחים חופן פולנטה
ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז מעט ממלית הבשר
וסוגרים לכדור. מכינים כך את שאר הכדורים ומניחים
בתבנית משומנת. מרטיבים את הידיים בין הכנת הכדורים.
4.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני – גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך 40 דקות.
5.מרסקים את האבטיח במעבד מזון עד לקבלת מרקם
אחיד. מוציאים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב
ומערבבים.
6.יוצקים את הרוטב על צלחת הגשה ומניחים מעל את
כדורי הפולנטה החמים. מגישים מיד.

250 גרם פולנטה להכנה מהירה
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
½ ק"ג בשר בקר טחון
שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כוס עגבניות מרוסקות
½ כפית כמון
מלח
פלפל שחור
1 ביצה

לרוטב:
3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
1 כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום כתושות
¼ כפית אבקת קארי